Calitatea și rezistența țiglei ceramice Nelskamp

Nelskamp este unul dintre cei mai importanți producători de țiglă ceramică din Europa, câștigând de-a lungul anilor aprecierea și încrederea clienților de pretutindeni. Procesul de realizare a țiglei ceramice este optimizat constant, investindu-se continuu în noi tehnologii pentru a asigura un sistem de învelitoare cu o durată de viață cât mai lungă.

Un acoperiș din țiglă ceramică are cea mai mare durată de viață, fiind cea mai sigură și rezistentă metodă de acoperire, însă trebuie ținut cont de anumite aspecte pentru a lua cea bună decizie în alegerea tipului de țiglă potrivit recomandărilor arhitectonice și urbanistice locale, încărcării de zăpadă anuale și a puterii vântului din zona de construire.

Cuptoarele de ardere de ultimă generație Nelskamp asigură duritatea și structura finală a țiglei, care este expusă la o temperatură de ardere constantă de 1165°C. Procesul de ardere conferă argilei impermeabilitate și o rezistență sporită, evitând astfel ca în urma unei arderi necorespunzatoare să fie absorbită apa de pe acoperiș, iar în urma înghețului, să apară microfisuri in stratul superior al țiglei. În timp acestea se pot extinde și duc la exfolierea stratului superficial al învelitorii.

De aceea Nelskamp investește constant în modernizarea cuptoarelor și în mecanizarea procesului de realizare a țiglei, folosind materie primă clasică, de cea mai bună calitate, argilă extrasă sub un exigent control al calității. Toți acești factori duc la realizarea unei țigle cu cele mai mici deviații dimensionale posibile, de două ori mai rezistentă decât orice altă țiglă obișnuită.

Temperatura ridicată de ardere și porozitatea extrem de redusă a învelitorii ceramice au creat și alte avantaje ale acesteia, precum procentul foarte redus de absorbție a apei, de sub 3%. Totodată, țigla ceramică Nelskamp are cea mai bună rezistență la îngheț – dezgheț, datorită structurii ei compacte.

Dilatările și contractările nu afectează suprafața exterioară a țiglelor, riscul apariției decolorărilor în timp sau a exfolierii acestora fiind extrem de mic.

Pe perioada unei ierni în România pot avea loc peste 50 de cicluri îngheț-dezgheț, așadar este important ca țigla să aibă o calitate superioară pentru a nu prezenta infiltrații sau fisuri care duc la degradarea rapidă a întregului sistem de învelitoare.

Expunerea la ciclurile de îngheț-dezgheț pentru țigla ceramică Nelskamp este garantată nelimitat în limita garanției de 30 ani, iar durata de viață a acesteia poate depăși 120 ani, întreținută și montată conform recomandărilor producătorului.

Rezistența mecanică sporită și stabilitatea împotriva fenomenelor meteorologice extreme, precum gheața sau vântul, îi conferă  învelitorii ceramice un plus de valoare în fața majorității tipurilor de acoperiri pentru casă.

Greutatea țiglelor poate varia între 3 și 6 kg și pot fi instalate de la o pantă minima de 20°, sunt disponibile modele variate pentru orice tip de proiect, pe numeroase culori, cu suprafețe natur, angobate sau glazurate – o țiglă pentru orice casă.