• tigla_beton_nelskamp_sigma

Tigla din beton

Un material de construcție inovator

Nelskamp produce țigle din beton începând cu anul 1953. Țiglele din beton sunt produse din nisip de cuarț, apă, ciment și pigmenți de culoare. Cel mai utilizat model este țigla Finkenberger, urmate de alte patru modele ce pot individualiza un acoperiș: Planum, S-Pfanne, Kronnen și Sigma.

Apariția țiglei din beton

În perioada de reconstrucție de după al doilea război mondial a existat o criză majoră de materiale de construcție, iar disponibilitatea țiglelor ceramice a fost mult prea scăzută pentru a acoperi cererea. Această cerere a putut fi îndeplinită numai prin producerea țiglelor din beton deoarece toate materialele naturale necesare producției erau disponibile și ușor de procurat, iar procesul de fabricare a fost mult mai economic deoarece nu era nevoie de cuptoare de ardere. Astfel, țiglele din beton au căpătat rapid popularitate în piața materialelor pentru acoperișuri.

Acoperișuri de top și tratamente pentru autocurățare

Nelskamp a continuat cercetarea și au dezvoltat acest material de construcție, iar in 2001 a adăugat în portofoliu o suprafață cu porozitate scăzută – LongLife. Pe această suprafață foarte netedă, nu se mai pot dezvolta mușchii, algele sau lichenii. După prima ploaie abundentă, țigla este spălată iar suprafața se curăță revenind la aspectul inițial. Din 2013, pentru un aspect estetic mai plăcut, marginea inferioară a țiglelor a fost rotunjită.

Suprafața ClimaLife continuă dezvoltarea tehnică a țiglelor din beton prin adăugarea de agenți activi ce reduc nivelul poluării din împrejurime. Stratul de micro-beton de la suprafață conține particule de dioxid de titaniu ce transformă substanțele dăunătoare sănătății, cum ar fi oxizii de azot, în nitrați inofensivi.
Institutul de Chimie Tehnică al Universității din Hanovra a confirmat în anul 2009 că: ”În ansamblu, țiglele din beton cu suprafață ClimaLife prezintă o eficiență stabilă în degradarea agenților poluanți”. În fiecare an, o suprafață de acoperiș de 200mp cu ClimaLife, neutralizează o cantitate de oxid nitric echivalentă cu cea produsă de un automobil Euro 4 în 17000 de kilometri. Prin urmare, cu fiecare acoperiș nou sau renovat cu ClimaLife, se contribuie la protejarea mediului înconjurător. Agentul de curățare activ în suprafața ClimaLife va funcționa pe toată durata de viață a acoperișului, deoarece dioxidul de titan funcționează ca un catalizator și prin urmare nu se consumă.

Cerințele ridicate privind producția și investițiile continue în cercetare sunt și vor fi întotdeauna decisive pentru succesul țiglelelor din beton Nelskamp. Acest aspect include de asemenea și dezvoltarea modulelor solare integrate în țiglă – SolarPowerPack.

Țigle cu calitate DIN Plus

Fie că este vorba de un acoperiș nou sau o renovare, o țiglă durabilă, robustă și ușor de instalat este produsă urmând anumite reguli. Normativele DIN EN 490 și DIN EN 491 stabilește standardele de calitate pentru țiglele din beton. În cazul țiglelor din beton Nelskamp, aceste calități sunt depășite cu aproximativ 20%. Prin urmare, toate țiglele din beton Nelskamp sunt certificate DIN Plus. Acest certificat face referire la capacitatea portantă, rezistența la rupere și rezistența la factorii atmosferici.

Modelele de țiglă din beton Nelskamp